Irina Bespaliuc

Proprietara Pegas Terrace & Restaurant

“Acest restaurant, care poate să dărui senzații și emoții deosebite prin mâncarea ce o servim aici, este rodul celor 16 ani de muncă ai mei în calitate de restaurator. Și pot să spun că acest rezultat mă bucură nespus de mult.”

Istoria Pegas Terrace & Restaurant este o istorie a unui proces continuu de transformare și îmbunătățire. Pe parcursul activității sale sau fost perfectate interiorul, meniul și gusturile bucatelor. Ceea ce reprezintă acest restaurant popular din Chișinău acum, se datorează în mare Irinei Bespaliuc, proprietarei restaurantului pe parcursul ultimilor 16 ani.

Pegas Terrace & Restaurant a început ca și un restaurant de familie, însă la doar trei ani după deschidere, restaurantul a fost transferat complet sub gestionarea personală a Irinei.

“Serviciul meu presupune o comunicare constantă cu oamenii, monitorizarea tendințelor și implementarea lor armonioasă atât în ​​bucătărie, cât și în interiorul restaurantului. Cultura gastronomică din toate țările se dezvoltă continuu, de aceea și la noi, aici în Moldova, mă strădui să implementez tendințele, și cresc standardele în acest domeniu de afaceri ce ține de restaurante.”

Spre exemplu, anume în restaurantul nostru, pentru prima oară în Chișinău, a apărut healthy menu. Experimentăm cu diferite bucătării ale lumii: recent am lansat un fel de mâncare din bucătăria hawaiană, și cu anumite ocazii aveți șansa să gustați și mâncăruri din Mexic. Selectăm cele mai interesante bucate din bucătăria mondială și le adaptăm la cea locală.”

De patru ori pe an Irina organizează serii gastronomice la Pegas Terrace & Restaurant. În cadrul unui astfel de eveniment sunt preparate bucate pe care nu le veți găsi în meniul obișnuit al restaurantului. Bucătari-șefi invitați din alte țări creează o adevărată magie în bucătărie: folosesc elemente din bucătăria moleculară, sau ingrediente și combinații neobișnuite pentru gurmanzii moldoveni.

“Atmosfera plăcută și mâncarea delicioasă nu sunt doar meritul meu. Lucrăm cot la cot cu o echipă puternică, și reușim să ne inspirăm reciproc. Bucătarii și ospătarii sunt cei care contribuie în mare măsură la impresia cu care rămân vizitatorii restaurantului.”