Vitalii Storoj

Cofetar Chef al Pegas Terrace & Restaurant

“Îmi place munca mea pentru că nu în ea nu există limite. Apar tehnologii, cunoștințe, produse noi. Atunci când acestora se adaugă și cei 12 ani de experiență în calitate de cofetar chef, veți obține deserturi uimitor de delicioase, care totdeauna vor fi pe placul oaspeților.”

Vitalii s-a născut la Odesa, tot aici făcându-și și studiile de bucătar — la Academia Națională de Tehnologii Alimentare din Odesa. Și-a început activitatea profesională într-o cafenea mică, însă talentul și perseverența i-au permis să găsească în scurt timp un loc de muncă ca bucătar de patiserie, iar mai apoi ca bucătar cofetar în restaurante renumite din Odesa.

Vitalii a participat la multe workshop-uri ținute de bucătari francezi. Pe parcurs el a fost invitat să actualizeze meniul și să organizeze munca bucătăriei în diverse restaurante din Kiev și Odesa. Timp de 15 ani, Vitalii Storoj lucrează ca bucătar de patiserie, dintre care 12 — ca cofetar chef. Cu siguranță se poate bucura de tot ce a realizat până acum, însă Vitalie e convins că încă mai are spre ce tinde.

“În arta cofetăriei, trebuie poți să gătești de toate: începând cu eclere, croissante și Tiramisu până la torturi și prăjituri sofisticate personalizate, și chiar figuri de ciocolată. Mie îmi plac deserturile complexe și combinațiile de gusturi noi, deoarece ele mă ajută să învăț lucruri noi.”

Pe parcursul celor un an și jumătate de activitate la Pegas Terrace & Restaurant, Vitalii a adus o mulțime de inovații în meniul deserturilor, și nu intenționează să se oprească aici. Astăzi în restaurant puteți comanda o tartă cu lămâie gustoasă, Napoleon cu mere, ștrudel de vișine și alte deserturi interesante.

“Eu consider, că fiecare restaurant ar trebuie să-și păstreze individualitatea în meniul său, fiindcă oamenii vin nu doar să stea într-un restaurant cu un interior plăcut, ci și ca să guste anumite mâncăruri pregătite de echipa bucătarului-șef. Iată de ce, în meniul nostru se regăsesc atât deserturi clasice, cât și cele de sezon — încercăm mereu să surprindem oaspeții cu gusturi noi.”